Hvna Opleidingen

Kom naar het
Open College!

Noteer in je agenda: minicolleges en workshops op 16 juni 2018 om kennis te maken met onze opleidingen.Geef je alvast op!

Oriëntatiecursus
editie 2018/2019

Wil je ervaren hoe het is om een dag onze colleges te volgen? Op zaterdag 23 en 30 juni organiseren we een Oriëntatiecursus. Schrijf je in!

Geaccrediteerde nascholingen

Nieuwe accreditaties voor het lopende cursusjaar: medische vakken, natuurgeneeskunde en homeopathie. Meld je nu aan!

Kies je voor onze opleiding, dan kies je voor kwaliteit!

  • 31 zaterdagen klassikaal onderwijs per studiejaar
  • Hbo-niveau en docenten met hbo-didactische bevoegdheid
  • Basisjaar met natuurgeneeskunde en homeopathie voor een brede basis
  • Therapeutische vorming geïntegreerd in het hele opleidingstraject
  • Holistisch denkkader
  • CPION-geaccrediteerd: Medische Basiskennis volgens Plato-eindtermen

Beroepsopleidingen met visie en perspectief

Wij verzorgen al sinds 1981 een kleurrijke en verfijnde vijfjarige deeltijdopleiding op hbo-niveau tot natuurgeneeskundige of klassiek homeopaat. Onze docenten komen uit de praktijk en hebben een hbo-onderwijsbevoegdheidsgraad waarmee de kwaliteit van het onderwijs gegarandeerd is. De kwaliteit is hoog, de studiebelasting aanzienlijk: er wordt heel wat tijd en toewijding van je verwacht.

Ik ben na mijn opleiding meteen een praktijk gestart en dat ging eigenlijk moeiteloos. — Eugène van Grinsven, klassiek homeopaat

De HVNA leidt op tot erkende, professionele beroepsbeoefenaars, die op verantwoorde wijze zelfstandig en ondernemend in de gezondheidszorg functioneren. Met het diploma kan je je aansluiten bij de beroepsverenigingen waardoor je consulten worden vergoed door zorgverzekeraars. Lees verder over erkenning en accreditaties.

Goede docenten, leuke medestudenten en de studiebelasting was prima te doen naast mijn parttime werk. — Marja Flinterman, natuurgeneeskundige

De colleges vinden plaats op zaterdagen van 9.45-17.15 uur. Er zijn 31 lesdagen per collegejaar. Het studiejaar start altijd op de eerste zaterdag van september en sluit af op de laatste zaterdag van juni.

Maak kennis met onze opleiding tijdens het Open College. Je kan dan deelnemen aan minicolleges van een half uur. Zo krijg je een goed beeld van de lessen en docenten. Het Open College wordt gehouden op zaterdag 24 maart 2018, van 10.15 tot 16.00 uur. Je bent van harte welkom! Neem gerust je partner of vrienden mee.

Tijdens de opleiding leer je jezelf pas echt kennen, de lessen therapeutische vorming en therapeutische groei vormen een rode draad door de opleiding, ik vind dat daar ook de kracht van de HVNA ligt. — Wendy Reuser, klassiek homeopaat

Wij verzorgen ook een eenjarige opleiding Medische Basiskennis. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website www.hvna-medischebasiskennis.nl.

Patiënten gezocht voor onze stagepraktijk

Wil jij meer weten over jouw klachten vanuit een natuurgeneeskundige of homeopatische visie? Meld je dan aan voor een gratis consult!

Nieuws

06/01/2018

De start van een nieuw jaar is voor veel mensen een moment om vooruit te kijken en goede voornemens te maken. Een van die goede voornemens kan zijn dat je een nieuwe studie wil beginnen.

Lees verder

26/09/2017

Hoofdpijn? Faalangst? Terugkerende infecties? PMS? Vermoeidheid? Niet lekker in je vel?
Overweeg eens een andere aanpak en meld je aan bij een van onze stagepraktijken!

Lees verder

31/08/2017
Een samenvatting van de kern van onze opleidingen


Een impressie over onze vakopleidingen.