Cursussen Han

Leren stopt niet na je (mbo- of hbo-)opleiding. Je kunt je leven lang blijven leren, ook bij de HAN. Door een cursus, training of studiedag te volgen, doe je nieuwe kennis op of leer je nieuwe vaardigheden.

Je kunt kiezen uit meer dan 300 cursussen die variëren in duur van een dagdeel tot enkele maanden. Het aanbod is enorm groot, waardoor er altijd wel iets bij zit dat aansluit op jouw ontwikkelbehoefte.

Cursussen, trainingen en opleidingen

Je wilt jouw kennis of vaardigheden binnen een vakgebied vergroten, verbreden of verdiepen:
• De opleidingen, trainingen en cursussen zijn praktijkgericht, je werksituatie staat centraal
• De kenmerken zijn: nieuwe ontwikkelingen, flexibele arrangementen
• Studiebelasting en studieduur zijn sterk afhankelijk van de cursus;  eenmalig een aantal uren of een studiejaar tot 20 uur per week
• Het eindniveau is afhankelijk van de cursus; je ontvangt een hbo- of post-hbo-certificaat
• Mogelijkheden tot incompanytrainingen of maatwerk

Bekijk het aanbod van cursussen, trainingen en opleidingen aan de HAN.

Studiedagen, congressen en workshops

De HAN organiseert regelmatig activiteiten zoals seminars, workshops, congressen en conferenties over allerlei thema’s. Kijk voor de meest recente activiteiten voor professionals in onze HAN-agenda.

Voorbereidende cursussen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een bacheloropleiding maar ben je wel 21 jaar of ouder? Heb je een buitenlands diploma of heb je ergens anders (deels) een hbo of universitaire opleiding afgerond? Wil je meer weten over de voorbereidende cursussen voor de economische en technische hbo-opleidingen? Op de pagina Toelating lees je meer over dit aanbod.

21+ toets
Beschik je niet over de benodigde vooropleiding en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je je aanmelden voor een toelatingsonderzoek (Colloquium doctum).

Heb je een buitenlands diploma?
Met een buitenlands diploma kun je mogelijk een verkort traject volgen of kans maken op vrijstellingen (of in aanmerking komen voor eventuele vrijstellingen). Lees meer over toelating met een buitenlands diploma.

Voorbereidende opfriscursus economie en wiskunde
Soms kan het zijn dat je alleen aan een economische (deeltijd)bacheloropleiding kunt deelnemen als je eerst een toelatingsexamen doet. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer jouw vooropleiding niet voldoet aan de formele toelatingseisen. Het kan ook zijn dat je formeel wel tot de opleiding wordt toegelaten, maar dat je jouw kennis wilt opfrissen.

Voorbereidende cursus technische bacheloropleiding
Wanneer je een technische bacheloropleiding gaat volgen is gedegen kennis van wis- en natuurkunde een must. Ook heb je voldoende vaardigheid nodig op het gebied van rapporteren.

Tijdens het gesprek met de opleidingscoördinator kun je te horen krijgen dat je alleen tot de opleiding wordt toegelaten na een toelatingsexamen. Ook kan het zijn dat toelating formeel wel mogelijk is, maar dat het verstandig is om je kennis eerst bij te spijkeren. In zulke gevallen kunnen wij jou helpen met gerichte voorbereidende programma’s.

Vakgebieden van HAN cursussen en trainingen:

Terug naar inhoudsopgave