Cursus vaste plantenteelt

Deze cursus vaste plantenteelt is de opvolger van de cursus die Henk van de Berg vele jaren heeft gegeven in o.a. Aalsmeer en Hillegom. Deze cursus, zal dit jaar bij voldoende deelname, weer doorgang vinden, namelijk in Boskoop. Omdat we de laatste jaren ook vragen kregen uit andere delen van Nederland willen we deze centraal houden in Nederland, vandaar Boskoop.

De eerste cursusavond is gepland op dinsdagavond 21 november 2017. De cursus bestaat uit dertien opeenvolgende dinsdagavonden, gevolgd door een examenavond. Rond de jaarwisseling, is er twee weken geen cursus. Bij de cursus horen drie excursies. Twee in de winterperiode en één in de zomer, na het examen.

Deze cursus probeert zo praktijkgericht mogelijk, alle aspecten van de vaste plantenteelt te behandelen, zowel teelttechnisch als ook de handelstechnische kant. Een belangrijk onderdeel vormt ook de achtergrond van de vaste plantenteelt, zoals rustmechanisme, bewaring, bemesting, maar ook sortiment en herkennen ziekten en plagen.

Aanmelden
Aanmelding is mogelijk bij René van Gastel via renevg@groeibalans.nl of schriftelijk naar GroeiBalans Teelt & Onderzoek, t.a.v. René van Gastel, Moersebaan 8 G, 4882 KE Zundert.

Voor meer informatie kunt u ook bellen met 06-43900628 (René van Gastel). Het maximaal aantal deelnemers is 20, dus reageer snel, want vol is vol.

Klik hier voor meer informatie omtrent deze cursus.